ניתוח שוק (Market analysis) - מאגר מידע שמתוכו ניתן להוציא מסקנות ותובנות ומסייע לגיבוש אסטרטגיה עסקי. מאפשר לדעת פרטים חשובים ומהותיים על מצבו של הענף אליו מעוניינים לחדור עם המוצר ו/או השירות ומה הדרך היעילה ביותר לחדירה.
אופטימיזציה ארגונית (Organizational Optimization) - עבודה על מבנה הארגון והתהליכים הפנימיים על מנת לשפר את ביצועיו. ביצוע פעולות שונות שמטרתן להפוך את מבנה הארגון ליותר יעיל ופרודוקטיבי.
ניהול אסטרטגי (Strategic Management) - קביעת מטרות ואסטרטגיות לעסק, תוך כדי התמקדות בחידוש, פיתוח והשגת יתרון תחרותי להגדלת פעילות ורווחים.
פרטנר עסקי (Business Partner) - אדם או ארגון חיצוני שמשתתף בקבלת החלטות עסקיות ומשפיע על העסק באופן ישיר. מייצרים שותפויות וחיבורים עם עסקים אחרים למטרת שיפור הביצועים והתוצאות.
מיקור חוץ (Outsourcing) - הוצאת פעילויות שמתבצעות בדרך כלל בתוך החברה, לגורמים חיצוניים, לשם הפחתת עלויות, ייעול עבודת הארגון, שיפור האיכות והמקצועיות, גמישות תעסוקתית וחסכון במשאבים ניהוליים.
מתחרים ישירים (Direct competitors) - חברות או גופים יצרניים המשווקים מוצר ו/או שירות זהה או דומה לארגון שלך, מבחינת המחיר והצורך הצרכני עליו הוא עונה.
(לדוגמא: גלידות נסטלה היא מתחרה ישירה של גלידות שטראוס).
מתחרים עקיפים (Indirect competitors) - עונה על אותו צורך צרכני של מוצר ו/או שירות שונה ממה שמספק הארגון שלך, אך תחליפי עבור הלקוח.
(לדוגמא: חברות סטרימר הן מתחרות עקיפות למתחמי בתי הקולנוע).
ניתוח SWOT - הבסיס לכול תהליך של שינוי ובניית אסטרטגיה הכולל איסוף וניתוח של מידע לזיהוי מגמות, פרדיגמות, כוחות ותנאים המשפיעים על הארגון. נבחן חוזקות Strengths, חולשות Weaknesses, הזדמנויות Opportunities, ואיומים Threats.
מערכת ניהול קשרי לקוחות (Customer Relationship Management - CRM) - מערכת שמתמקדת בבנייה ותמיכה ביחסי הלקוח, ובכך מגבירה את הרמה של המשאבים והשירות המוצעים ללקוח.
מערכת תכנון משאבים ארגוני (Enterprise Resource Planning-ERP) - מערכת מידע ממוחשבת המשמשת לתמיכה בפעולות מגוונות בארגונים ולניהול ושליטה במשאבים הכלכליים, האנושיים, והפיזיים שלו. מאגדת מידע מכל חלקי העסק (כמו פרטים פיננסיים, ייצור, מכירות, גיוס משאבים, ועוד) לתוך מסד נתונים אחד, ומספקת יכולות ניהוליות מתקדמות.
ניהול פרויקטים (Project Management) - תהליך המכוון להשגת יעדים מסוימים תוך כדי התמקדות בשלבי התכנון, הביצוע והקריאטיביות.
גאנט (Gant) - כלי לניהול פרוייקטים המסייע לתכנן את לוחות הזמנים של הפרויקט ושל האחראים השונים לביצועו, ולהבין טוב יותר את אבני הדרך של התהליך ואת הקשרים שבין הפעילויות השונות. הגאנט בנוי כטבלת טורים ושורות המראה את הפעילויות (בשורות) ואת משך זמני הביצוע של כל פעילות בפרויקט ואת משך הזמן הכללי הדרוש להשלמתו (בעמודות). באמצעותו ניתן לנהל ברמה גבוה ומדוייקת משימות וצוותים.
תכנון משאבים (Resource Planning) - תיאום וניהול של משאבים לניצול יעיל ונכון.
בדיקת איכות (Quality Assurance) - הבטחת איכות בכל השלבים של פרויקט.
מעקב אחר התקדמות (Progress Tracking): בדיקה שוטפת של התקדמות ביצוע על ידי בקרות, מדדים וכו'.
זמן אספקה (Delivery Time) - מועד אספקה שסוכם למוצר ו/או שירות בתהליך של פרויקט.
ניהול והצלחת לקוח (Customer Success & Management) - גישה ותהליכים שמטרתם להבטיח שלקוחות יזכו לחוויית שירות מירבית וישיגו ערך מוסף מהמוצר או השירות של העסק. היבטים של הצלחת לקוח כוללים יצירת קשרים חזקים עם לקוחות, פתרון בעיות וצרכיהם, הצגת ערך מוסף שמתאים לצרכיהם, ושמירה על יחסים חיוביים עם הלקוח.
מדיניות התנהגות לקוח (Customer Behaviour Policy) - קביעת הוראות וכללים להתנהגות הלקוח, תוך כדי התמקדות בשיפור חוויית הלקוח.
פריזונליזציה (Personalization) - התאמת השירות או המוצר לצרכים והעדפות הלקוח באופן אישי.
מדדי מפתח KPI’s (Key Performance Indicators) - מדידות הביצוע המרכזיות שמשמשות לשלוט ולעקוב אחר ההישגים של ארגון. מסייעים לארגונים להבין כיצד הם מצליחים להשיג את מטרותיהם ולשפר את ביצועיהם במגמות מסוימות או ליעילות בתהליכים כלכליים, פיננסיים, שיווקיים, ועוד.
(לדוגמא: זמן תגובה למענה ללקוח, שביעות רצון לקוח וכו')
מטרות ויעדי מפתח OKR’s (Objectives and Key Results) – ה-Objectives (מטרות) ב-OKR מייצגות את המטרות הארגוניות הגדולות שארגון רוצה להשיג. ה-Key Results (תוצאות מרכזיות) הם המדדים הקונקרטיים שמשמשים לבחינת הביצועים וההתקדמות כלפי המטרה. כל מטרה יכולה לכלול מספר תוצאות מרכזיות וחייבת להיות כמותית.
(לדוגמא: המטרה הארגונית-"שפר את חוויית הלקוחות," נגדיר- "הפחתת זמן התגובה לפניות לקוח מ-2 שעות לשעה").
סייבר אטאק (Cyber Attack) - התקפה על מערכות מידע ארגוניות באמצעות רשימת פעולות תקפה.
מבדק חדירה (Penetration test) - מבדקים על נכסי הארגון השונים למציאת פערים ופרצות באבטחת המידע. מתבצע על אתרים, אפליקציות, תשתיות מערכת, רכיבים וכן פיזית על מיקום הארגון.
סקר סיכונים (Risk Assessment Survey) - כלי ניהולי המשמש לאיתור, ניתוח וניהול של סיכונים בארגון או בפרויקט מסוים. המטרה העיקרית היא לזהות את האי-וודאות והאי-סכימות שעשויות להשפיע על הארגון כולו.
הסקר בוחן את הסיכונים הפוטנציאליים, מעריך את ההשפעה שלהם ואת ההסתברות שלהם להתרחש.
תכניות ניהול סיכונים (Risk management) - טבלה להערכת הארגון הכוללת שלבים של זיהוי סיכון, הערכת השפעת סיכון, דרך לניהול הסיכון ומשימות לאופן המעקב והבקרה. תוכנית זו מסייעת להבין את הפגיעויות הארגוניות או לחלופין פר מחלקה, פרויקט.
שוק (Market) – המקום בו נפגשים ההיצע והביקוש של נכסים שונים. בהמשך למערכת יחסים בין מוכרים מרצון וקונים מרצון, נקבעים בשוק מחירו של מוצר/שירות והכמות הנסחרת.
מחיר שוק (Market price) – מחירם של מוצר, נכס או שירות שאותו משלם קונה מרצון . נקבע על ידי כוחות ההיצע והביקוש הפועלים בשוק.
דוח רווח והפסד (P&L) – דוח המציג את הרווחיות ומבנה ההוצאות של עסק או פרוייקט לתקופה.
הכנסות (Revenues) – מחזור העסקאות הכולל של העסק במהלך חודש העבודה השוטף (לא כולל מע"מ).
תשלומים (Payments) – זרם התשלומים הכספיים ששולמו במזומן לספקים, עובדים וכו'.
הוצאה קבועה (Fixed expense) – הוצאה שהיקפה אינו משתנה כתוצאה משינוי בהיקף הפעילות של העסק.
(לדוגמא: דמי שכירות, ארנונה, תשלום לרו"ח וכו').
התחייבויות שוטפות (Current liabilities) – התחייבויות העסק אשר משתלמות בד"כ בתוך שנה . ההתחייבויות השוטפות כוללות התחייבויות לספקים, לעובדים, קו אשראי בבנק וכו'.
התחייבויות לזמן ארוך (Long-term liabilities) – התחייבויות החברה לתקופה ארוכה משנה. כגון: הלוואות לזמן ארך, הלוואות בעלים וכו'.
נכסים (Assets) – סה"כ נכסי החברה , כולל מזונים, חייבים, ציוד, מלאי ונכסים אחרים.
רווח גולמי – הכנסות העסק, פחות ההוצאות הישירות לייצור אותה ההכנסה (חומרים, שכר עבודה ישירה וכו').
רווח לפני מס – רווח תפעולי פחות הוצאות המימון.
רווח נקי – מושג חשבונאי המשקף את הרווח התקופתי לאחר ניכוי כל ההוצאות, כולל מימון, מיסוי ואחרות.
רווח תפעולי – רווח גולמי, פחות הוצאות מכירה ושיווק והוצאות הנהלה וכלליות, חשוב לדעת כי מדובר ברווח לפני מס.
שוטף פלוס – מספר ימי האשראי שלפיהם נקבע מועד התשלום.
(לדוגמה: חשבון חודש אפריל באשראי "שוטף פלוס 30" ישולם ב- 1 ליוני).
תקבולים – זרם ההכנסות הכספיות במזומן שהתקבלו במהלך תקופה מוגדרת מלקוחות וחייבים.
תשואה – הכנסה שמקבל משקיע בפועל על השקעה בנכס מסויים. נמדדת בדרך כלל באחוזים לשנה.
תשומה – שם כולל לכל גורם הנדרש לשם ייצור. כגון: חומר-גלם, עבודה, ציוד וכל גורם אחר אשר תורם לקבלת תפוקה.
בפגישת ייעוץ ראשונית נאפיין יחד את צרכי הארגון ונבחן התאמה לעבודה משותפת